Ιστορία

INTROΤο ζεύγος Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά είναι οι κτήτορες του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, του οποίου η κατασκευή αποπερατώθηκε το 1980. Το 1985 περιήλθε στη δικαιοδοσία του Δήμου Χίου και λειτουργεί έκτοτε ως Ν.Π.Δ.Δ. Διοικείται από εννεαμελές συμβούλιο.

Πρωταρχικός στόχος του Ομηρείου είναι η πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου. Αυτή επιτυγχάνεται και με επιλεγμένες εκτός Χίου μετακλήσεις, αλλά και  με την υποστήριξη καλλιτεχνικών και επιστημονικών τάσεων και επιτευγμάτων Χίων δημιουργών. Γι` αυτό και συνεργάζεται με τα πολιτιστικά σωματεία όλου του νησιού, τα οποία και ενθαρρύνει να αρθρώνουν λόγο αναζήτησης και προόδου.

conf hallΩς ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα στη χώρα μας  φιλοξενεί  επιστημονικά κυρίως συνέδρια, ενώ οι υπηρεσίες και εγκαταστάσεις του είναι στη διάθεση προσώπων και φορέων ολόκληρης της χώρας για συναυλίες, παραστάσεις  και κάθε είδους εκδηλώσεις.

Από το 1989 λειτουργούν εργαστήρια, στα οποία παιδιά και ενήλικες αναζητούν δημιουργική ενασχόληση ή εκφράζουν τις δεξιότητές τους  καθοδηγούμενοι από άξιους δασκάλους.

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου είναι ενταγμένο στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας ως έργο πολλαπλής λειτουργίας και σημασίας για την κοινωνία. Εστία του έχει τη Χίο, αγκαλιάζει όμως όλη την Ελλάδα και ανήκει στο μέλλον!

craneΟμήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
  • Διεύθυνση

   Ηρ. Πολυτεχνείου 5
   Τ.Κ. 82100, Χίος, Ελλάδα

   Ακολουθήστε μας

  • Τηλέφωνα

   2271044391, 2271044333
   Fax: 2271044379

   Email

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.