Στόχοι

logo sqare

Στόχος του Ομηρείου Π. Κ. Δ. Χ. είναι η αναγνώριση, η ανάδειξη και η υποστήριξη πνευματικού καλλιτεχνικού και επιστημονικού έργου, το οποίο αφενός θρέφει το συναίσθημα και το μυαλό ιδιαίτερα των νέων, αφ’ ετέρου τους ενθαρρύνει στην αναζήτηση και βίωση μιας ζωής ποιοτικά ανώτερης.

Στόχος του επίσης είναι η προώθηση της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Χίου και άλλων πόλεων.

 

divider

Σκοπός

Σκοπός του νομικού προσώπου είναι η λειτουργία του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου υπ’ αυτή την ονομασία για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου.

Τους στόχους αυτούς το Ομήρειο Π. Κ. Δ. Χ. πετυχαίνει:

 1. Με την διοργάνωση και παραγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την πνευματική και πολιτιστική ζωή του ατόμου γενικότερα ή τη συνδιοργάνωση τους από κοινού με δραστήριους τοπικούς φορείς, σ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θεατρικές παραγωγές, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, χορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις εικαστικών, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, διαλέξεις κ. λ. π. Η παροχή υλικής και ηθικής βοήθειας σε πολιτιστικούς φορείς (άτομα και συλλόγους) του Δήμου μας για παραγωγή πολιτιστικού έργου σύμφωνα με το ΦΕΚ 122/Α/ 20-2-1989.
 2. Ένας σημαντικός τομέας δράσης του Πνευματικού μας Κέντρου, είναι η εκπαίδευση των νέων και η ενασχόληση τους με διάφορες μορφές τέχνης. Αυτό πετυχαίνει κυρίως με τη λειτουργία εργαστηρίων, στα οποία εκπαιδεύονται σπουδαστές στο θέατρο, τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη γλυπτική-ζωγραφική σε πηλό, τη φωτογραφία, τους παραδοσιακούς χορούς, τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τη βιβλιοδεσία, την παραδοσιακή κατεργασία πέτρας, την ξυλογλυπτική, την παραδοσιακή κατασκευή μουσικών οργάνων, βυζαντινή μουσική, ψηφιδωτό, κουκλοθέατρο κ. λ. π.
 3. Το Πολιτιστικό αυτό έργο δεν μένει μόνο μέσα στο νησί. Επιδιώκουμε και ενισχύουμε με κάθε μέσο την περιοδεία των τμημάτων  των καλλιτεχνικών εργαστηρίων μας, των παραγωγών μας, και των πολιτιστικών σωματείων μας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
craneΟμήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
  • Διεύθυνση

   Ηρ. Πολυτεχνείου 5
   Τ.Κ. 82100, Χίος, Ελλάδα

   Ακολουθήστε μας

  • Τηλέφωνα

   2271044391, 2271044333
   Fax: 2271044379

   Email

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.